- Om varmepumper Om varmepumper
- Jordvarme Jordvarme
- Luft til vand Luft til vand
- Varmepumper & produkter Varmepumper & produkter
- Større bygninger Større bygninger
- Kontakt Kontakt
- Find din installatør
- Thermia Online
Thermias kunder fortæller om deres oplevelser
Baltic Agro Machinery, John Deere forhandleren I Estland, dragger nu nytte af geotermisk energi.
Thermia’s mange-årige partner, Klimadan, har mange års erfaring i forbindelse med varmegenvinding indenfor svinesektoren. Klimadans løsning udnytter den varme, der produceres ved gyllekøling. Ved at nedlægge slanger i gyllekanalerne genindvindes overskudsvarmen fra gyllen og bruges til opvarmning.
Udover økonomiske besparelser giver gyllekøling også en miljømæssig gevinst, fordi det nedsætter ammoniakfordampningen, og herved forbedrer klimaet i svinestalden. Etablering af et gyllekølinganlæg kan også bidrage til at hjælpe en ansøgning igennem,
På en stejl klippeknude ved nordspidsen af Bornholm knejser den imponerende middelalderborg, Hammershus. Stedet er et yndet mål for turister, skoler og historie entusiaster, der ønsker eventyr, historie, natur og afslapning – og centralt for turen gennem historien er det nye Hammershus Besøgscenter, der er drevet med moderne grøn, geotermisk energi.
Hammershus stod færdig i begyndelsen af 1300-tallet. Længe antog man, at borgen blev bygget som privat bolig for ærkebiskoppen i Lund, men nylige beviser antyder, at Hammershus blev bygget som en bolig for kong Valdemar II af Danmark og som base for de danske korstog. I 500 år var Hammershus hjemsted for Bornholms skiftende magthavere. Borgen var genstand for mange uoverensstemmelser og blev derfor genopbygget og udbygget ved flere lejligheder inden ruinerne i 1822 tilføjet det nationalhistoriske register.
I marts 2018 åbnede det nye Hammershus Besøgscenter, som er bygget ind i klipperne over for borgruinen. Besøgscentret er designet af Arkitema Architechts og professor Christoffer Harlang. Tankerne bag designet har været at skabe en diskret bygning, der ikke griber forstyrrende ind i områdets beskyttede skov eller øens vartegn.
Centrets varme- og kølesystem er baseret på Thermia Mega XL (21- 88 kW), som er en moderne kommerciel jordvarmepumpe med en inverter drevet kompressor.
Thermia Mega XL opvarmer og afkøler på samme tid – så hvis den primære funktion er køling, bruges ethvert varmeoverskud til produktionen af varmt vand.
Den nye energiløsning har gjort det muligt for Naturstyrelsen at levere en ekstremt energieffektiv opvarmning og køling, der er bæredygtig og vedvarende, samtidig med at man garanterer overlegen komfort.
Besøgscenter Hammershus er et glimrende eksempel på moderne arkitektur, der perfekt og diskret passer ind i det historiske landskab og samtidig benytter en bæredygtig og grøn teknologi fra øverste hylde.
I 2008 besluttede Bornholms Regionskommune, at øen skal være 100 % bæredygtig og CO2- neutral i 2025 ved kun at anvende vedvarende energi. Helt konkret betyder det, at bornholmerne har omlagt deres energisystemer til fossilfri energi ved at investere i vindmølleparker, solcellepaneler, varmepumper og biomasse. Lokalmiljøet spiller en vigtig rolle for bornholmerne, som har en klar ambition om, at øens samlede energiforbrug skal dækkes af lokalt produceret grøn energi.
I 2018 blev der indviet en ny campus, som samler alle Bornholms uddannelser på ét sted. Den fysiske sammensmeltning af alle øens uddannelsestilbud – lige fra ungdoms- og voksen- til videregående uddannelser – var ét af de største projekter nogensinde på Bornholm, og ambitionen er klar: Med den nye campus ønsker øboerne at skabe et attraktivt, sammenhængende og forskelligartet læringsmiljø, hvor alle uddannelsesressourcer udnyttes fuldt ud, og hvor elever og medarbejdere kan mødes naturligt i hverdagen.
Lige fra begyndelsen har ambitionen med Campus Bornholm været at skabe en unik bygning, som imødekommer og styrker Bornholms vision “Bright Green Island”. Bygningen opvarmes og afkøles derfor med jordvarmepumper, der bruger et netværk på 9 km af jordslanger, og 1.100 m2 solceller leverer omkring en femtedel af bygningens samlede elforbrug. Varme- og kølesystemet er baseret på Thermia Mega XL (21-88 kW), som er en ny kommerciel jordvarmepumpe med en inverter-drevet kompressor.
Den primære fordel ved denne varmepumpe er, at den kontinuerligt kan justere produktionen til det aktuelle behov, hvilket betyder, at varmepumpen kan levere 100 % af bygningens energibehov. Derudover kan Thermia Mega XL opvarme og afkøle på samme tid – så hvis den primære funktion er køling, bruges ethvert varmeoverskud til produktionen af varmt vand. Systemet kan skifte mellem de varme og kolde tanke uden at bruge energi fra borehullerne.
• Opvarmningsbehov: 143.326 kWh per år
• Kølingsbehov: 35.831 kWh per år
• Funktioner: opvarmning, varmt vand samt køling
Anvendt bæredygtigløsning:
• Thermia Mega XL (21-88 kW) varmepumpe med jorden som kilde
• 750 TW-C varmtvandsvarmer til varmtvandsproduktion
Opvarmning/køling - distributionssystem:
• Gulvvarme
• Gulvkøling
Færdiggørelse: oktober 2016
Varm sommer og kulde om vinteren i de spanske bjerge
Thermia Mega-systemet tager sig ikke blot af effektiv opvarmning og behagelig køling, men giver også en ekstra værdi til ejendommen, som er blevet renoveret efter de højeste standarder inden for design og konstruktion. De kontante besparelser og den øgede komfort vil resultere i øget værdi og større afkast af investeringen sammenlignet med andre alternativer.
Rakvere Smart House Competence Centre fokuserer på at udvikle intelligente og smarte teknologier til brug i private hjem, kontorer og ejendomsadministration. Udover at være en lokal ekspert, deltager de også i forskellige europæiske initiativer om bæredygtig energi og er fortalere for energieffektivitet gennem innovative og bæredygtige huse.
Et udvalg af bæredygtige energikilder er blevet brugt i bygningen, bl.a. både solarpaneler og jordvarme. Det er målet med Competence Centre-bygningen at fremstå som bæredygtig i sin måde at bruge energi på, og det gør den.
Opvarmning og køling leveres til bygningen via jordvarme med Thermia’s frekvensstyrede Mega varmepumper med en kapacitet på 44 kW.
'Vi drager fordel af den nyeste geotermiske teknologi og på samme tid, kan vi præsentere varmepumperne til vores besøgende, som ønsker at lære mere om vedvarende teknologi i brug,” fortæller Rasmus Lindmaa, bestyrelsesmedlem i Rakvere Smart House Competence Center.'
MicroStep fremstiller og leverer CNC-maskiner (Computer Numeric Control) udstyret med plasma, laser, oxyfuel, vandskærer og 3D-fræsningsteknologier.
Virksomheden besluttede at bygge deres nye kontor i Bad Wörishofen. Det vigtigste investeringskrav var maksimale besparelser ved at bruge vedvarende energi og maksimal effektivitet i opvarmning og køling af bygningen.
Efter grundige undersøgelser blev det besluttet at vælge Thermia’s varmepumper. Det var Thermia’s næsten 100 års erfaring med opvarmning og mere end 40 års erfaring i udvikling og produktion af varmepumper der var afgørende. Kravene og forventningerne til varmepumperne var meget høje. Der var ikke blot behov for opvarmning og køling men også for varmvandsproduktion.
“Thermally Active Building Structure” (TABS) er et system som bliver brugt i den nye kontorbygning, der integrerer håndtering af indendørsklima sammen med bygningsmaterialer og minimerer derved brugen af konventionelle teknologier. Thermia Atec varmepumper bruges til opvarmning, varmtvand samt køling.
Edane skolen ligger 15 km øst for Arvika i Värmland i Sverige. Skolen har omkring 100 elever fra børnehaveklasse til sjette klasse. Skolegården er stor, og der er en grusbane til fodbold og andre spil. Om vinteren omdannes den til en skøjtebane.
HSB Fabriken (Hyresgästernas Sparkasse- och Byggnadsförening och Fabriken) er en boligforening i Arvika - en by i svenske Vermland. Foreningen repræsenterer 11 ejendomme opført i midt 80'erne, der huser omkring 200 personer. Hele området udgør 8.600 m2 i lejligheder og 1.400 m2 af andre indendørsområder så som garager etc. De stigende omkostninger til forsyningsvæsnet var hovedårsagen til, at beboerne begyndte at se sig om efter en ny løsning til opvarmning.
Foreningen valgte at udføre en komplet udskiftning, hvilket betyder, at den lokale forsyning helt blev udskiftet med geotermisk energi. Opvarmning sker nu via tre frekvenstyrede Mega varmepumper, hver med en kapacitet på 88 kW. Endvidere blev det besluttet at genbruge så meget energi fra bygningerne som muligt ved at bruge en varmepumpe yderligere.
Til dette blev en 33 kW Robust Eco valgt til at veksle energi fra ventilations-udstødningen og bruge den til varmtvandsproduktion.